Vse, Kar Potrebujemo Sodobni Kmetovalci

 
 
 

 
 
 

Stopite v stik z nami

Voklo 49, 4208 Šenčur

Primož Globočnik
041 208 568

Jure Bečan
040 437 135

 
 
 

Financiranje

Ponujamo ugodno in prilagodljivo financiranje.

Preberi več >>
 

 
 
 

Zadnje novice

Preberite aktualne novice o naši dejavnosti.

Vse novice ...

 
 
 

Lely Tigo MR Profi - nova serija silažnih samonakladalk

Lely Tigo MR Profi - nova serija silažnih samonakladalk

27.01.2016

 


Novi model MR Profi, vsebuje ključno značilnost večje sestre TIGO PR, to pa je prednja hidravlična nihajno potisna stena, ki smo jo že lansko leto predstavili v eni od številk Kmetovalca (Kmečki Glas).

Tako bodo tudi manjše samonakladalke imele to unikatno tehnično rešitev, razvito in testirano na največjih kombiniranih silažnih vozovih.


 

Če nakratko povzamemo, hidravlična nihajno potisna stena ustvari spredaj na vlečnim ojem dodatnih 6 kubičnih metrov prostornine, pri enaki dolžini prikolice. V primerjavi z ostalimi nakladalkami enakega volumna, to pomeni 1 meter krajšo dolžino stroja. Lely poudarja, da hidravlično nastavljiva nihajno potisna stena nudi tudi različno možnost stiskanja krme, s tem pa lahko pri občutljivih travah, kot je na primer lucerna, ohranimo vse hranilne snovi brez poškodb, ki bi nastale zaradi prevelike stisnjenosti. Ta sistem tudi poskrbi za prenos teže tovora bolj naprej na traktor, kar izboljša lego na cesti in vodljivost med visokimi hitrostmi. Pri kipanju silaže na silosu prednja nihajno potisna stena deluje skupaj s strgalnim dnom, ter razbremeni napetost verig in hidravličnega pogona traku za kar 15 %, s tem ko potiska travno silažo nazaj.

 

Nakladalna prikolica MR Profi je opremljena s  5 vrstno pobiralno napravo brez ledvičke in z izjemno robustnim glavnim zobniškim pogonom, ki skrbi za enakomerno delovanje rezalno podajalnega rotorja.

 

Bistvo spravila krme je v pridelovanju optimalne kvalitete krme za doseganje visokih rezultatov v mlečni in mesni industriji. Tu program samonakladalnih prikolic Lely Tigo ne odstopa. 25 mm široki kraki rezalno podajalnega rotorja, postavljeni tesno ob dolge rezalne nože, zagotavlja najboljše rezultate. In ker se krma ne nabija na nože, temveč  zapelje skozi dolga rezila, lahko govorimo o prihranku moči in porabljenega goriva. Kratko dno pod rotorjem pa odpravlja 'mulčenje' mokre krme in poskrbi za enakomernejše polnjenje  samonakladalne prikolice Tigo MR Profi. Ko pa vseskupaj postavimo na močno, vzmeteno tandem podvozje v kombinaciji z velikimi pnevmatikami, ki zavijajo, dobimo samonakladalno prikolico, ki zmore.

 
 

Povpraševanje

 
 

Naslov:

Voklo 49
4208 Šenčur
Slovenija 

Telefon:

00386 (0)41 208 568 - Primož
00386 (0)40 437 135 - Jure
00386 (0)4 279 80 00 - Pisarna

E-Mail:

info@euro-globtrade.si

Quick message

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.