Vse, Kar Potrebujemo Sodobni Kmetovalci

 
 
 

 
 
 

Bočne kosilnice Splendimo M/MC - sredinsko vpetje

Bočne kosilnice Splendimo M/MC - sredinsko vpetje

Bočne kosilnice Splendimo  M/MC  - sredinsko vpetje

Kosilnice Splendimo M odlikuje dolga življenjska doba in enostavno upravljanje. Kosilnice M brez gnetilnika omogočajo visok pretok krme in skrbijo za dobro kvaliteto košnje. Majhna potrebna moč v sorazmerju z nizko težo same kosilnice pomeni, da jo lahko uporabljajo tudi lažji traktorji za košnjo širših redi. Zato mnogi kmetovalci dajejo tem kosilnicam, ki so na voljo z delovnimi širinami od 2,80 do 3,60 metra, prednost. Po potrebi, jo lahko kombinirano tudi s čelno kosilnico.

 
 

Splendimo diskasti greben

Vse kosilnice Splendimo imajo edinstven Lely greben. Diske poganja šesterokotna aksa in zato potrebujemo veliko manj moči kot klasične kosilnice, saj se jo čez zobniški prenos izgubi največ. Posledično privarčujemo tudi pri gorivu.

Prekrivanje nožev

Greben je zasnovan tako da je disk pomaknjen bolj naprej in je kot košnje dosega kar 180 stopinj. Tolikšnega prekrivanja med 120-milimetrskimi noži kosilnega grebena Splendimo ne doseže nobena druga kosilnica na tržišču.

 

Nizki vzdrževalni stroški

Vsak disk Splendimo je popolnoma zatesnjen in mazan z mastjo. Najbolj pomembna prednost je, da so vsi zobniki diskov mazani hkrati v vseh pogojih - tudi pri naklonih.
Ta sistem ne zahteva nobenega vzdrževanja pri normalni uporabi

 

Preobremenitev

Pri preobremenitvah prevzame glavno vlogo elastična šestkotna aksa. Pri ekstemni preobremenitvi se aksa zlomi ali se deformira in s tem prepreči večje okvare. Morebitne poškodbe grebena se tako omejijo samo na akso in jo po potrebi zamenjamo.

 

Prašno lakiranje

Dober lak je prav pri kmetijskih strojih »življenjskega pomena«. Lely uporablja prašno lakiranje. Pri prašnem lakiranju se deli najprej opeskajo, razmastijo, pripravijo in končno pokrijejo s prašno plastjo. Prah se nato v peči »pripeče« na material. Postopek daje barvno, na udarce obstojno in dolgotrajno zaščito pred rjo in poleg tega ohranja visoko vrednost rabljenega stroja.

 

Splendimo ''Clip'' - hitra menjava nožev

Splendimo ''Clip'' sistem hitre menjave nožev je zelo enostaven, hiter, predvsem pa varen. Enostavno s ključem ki je priložen odpnemo varovalno zaponko, štift ki drži nož odstranimo in zamenjamo nož, vstavimo štift v prvotni položaj, varovalno zaponko pa s ključem zapnemo nazaj.

Zaradi enostavnega sistema je med grebenom in nožem nekaj več prostora. Ni dodatnih vpenjalnih delov, s čimer lahko vplivajo na kvaliteto košnje, potrebno moč in življenjsko dobo grebena.

Twin Pivot – evolucija sredinskega vpetja

Kosilnice Lely Splendimo M odlikuje prav posebno oblikovano sredinsko vpetje, saj se pri večjih delovnih širinah odlično prilagaja terenu in zagotavlja stabilnost.

Ena od najpomembnejših lastnosti je enostavna in obenem robustna konstrukcija. Z uporabo zelo kvalitetnih materialov ter manj sestavnih delov, kosilnica Splendimo M ni tako težka za transport.

S hidravličnim dvigom se kosilnica na obračanju hitro dvigne ali spusti na tla.

Pravilen pritisk na tla za maksimalno storilnost

Kosilnice serije M morajo biti uporabne na vsakem terenu in se vedno izkazati z maksimalno storilnostjo. Pritisk se nastavlja v hidro-pnevmatskem sistemu, kar znatno vpliva na prilagajanje in stabilnost kosilnice. Nastavimo ga s traktorsko hidravliko in ker gre za notranji zaključen krog, se želena nastavitev pritiska obdrži.

 

Inovativna non-stop preobremenilna zaščita

Nova zaščita proti oviram na kosilnicah M je enostavno najboljša. Kosilnica se izogne ne le oviram, ampak tudi preobremenitvi pri ekstremnih pogojih. Na principu lastne teže se kosilnica takoj vrne v svoj delovni položaj. To povečuje storilnost in življenjsko dobo kosilnice kakor tudi udobje upravljalca.

Lažja zaradi enostavne paralelogramske konstrukcije

Kosilni greben je pripet preko vrtišča na levi strani fiksno na traktor, na desni strani pa preko paralelogramske konstrukcije. Takoj ko se kosilnica zaradi neke ovire umakne nazaj, paralelogramska konstrukcija omogoči, da se kosilnica za traktorjem umakne nazaj in navzgor.

S tem se vrtišče za vpenjalno ročico dvigne in tlak v hidravličnem cilindru naraste, s tem postane kosilnica v vpetju mnogo lažja.

Top Drive - pogon

Kosilnice Splendimo so opremljene s tako imenovanim »Top Drive« pogonom. To specialno gonilo preko prvega diska poganja celoten kosilni greben z dvojnim križnim zglobom, brez vzdrževanja.

 

Izbira širine redi


Kosilnice tipa M so standardno opremljene z diskom za usmerjevanje krme na desni strani kosilnice. Kot dodatno opremo je mogoče naročiti tudi dodaten disk za levo stran in tudi dodaten komplet podaljšanih diskov za redi na obeh straneh. S tem lahko s kosilnicami M pripravljamo široke ali ozke redi.

 

Zaklop in delovni položaj

Voznik lahko posamezne premike cilindra omeji z vrvjo iz traktorske kabine. Večnamenski pokrov na cilindru blokira kosilnico v transportnem položaju, služi kot nastavek za položaj na ozarah in blokira vzmeteni del cilindra pri odklopu.

 

Udobno in varno na cesti

Modeli M se med transportom postavijo v 110 stopinjski transportni položaj. S tem se doseže manjša transportna višina in zelo ugoden položaj težišča za traktorjem. Kompakten transportni položaj vozniku olajša vožnjo po cesti.

 
 

Pravilno uravnoteženje sredinskega vpetja

Na levi strani je kosilnik zaradi pogonskega sistema težji kot na desni strani, zato kosilniki Splendimo MC z gnetilnikom niso vpeti središčno, ampak v njihovem težišču. To nam zagotavlja optimalno ravnotežje in enakomerni odkos.

 

Gnetilnik Lely ''Impeller''

Gnetilniki Impeller so velikega premera ter so opremljeni s prsti iz kvalitetne plastike. Tako se pri enaki strukturi pridelka in enakim pomikom doseže maksimalna stopnja sušenja. Širok rotor omogoča optimalni pretok krme čez greben in močno zmanjša zahtevano moč.

 

Dolgi prsti gnetilnika

Špiralno nameščeni plastični prsti gnetilnika se premikajo skozi odkos in spravijo pretok krme v tek. Hitrost prstov je veliko večja od hitrosti krme ki poteka čez greben. Prsti gnetilnika so iz odlične plastike, so lahki, zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in so neškodljivi za zdravje živali.

 

Hitro sušenje in ohranitev hranilne vrednosti

Rotor je opremljen z velikim številom prstov, kar zagotavlja optimalno sušenje, kakor tudi ohranja strukturo in hranilno vrednost pridelka. Širok rotor zagotavlja izjemen pretok krme obenem pa tudi varčuje z gorivom.

 

Kosilnice z gnetilnikom 280 MC primerne tudi za manjše traktorje

Zaradi optimalnega razmerja med zahtevano nizko dvižno ter pogonsko močjo, je kosilnik 280 MC primeren za traktorje moči že od 70 KM naprej.

 

Valjasti gnetilnik MCR

Pri kosilniku Splendimo 240 MCR lahko izberete tudi gumi valjasti gnetilnik. Namenjen je za uporabnike kateri po večini kosijo lucerno. Gumi valjasti gnetilnik je zaradi večje lastne teže možno naročiti samo pri najmanšem modelu nošenih kosilnikov z gnetilnikom in sicer širine 2,4 m.

 
 
Splendimo   M280  M320  M360  M240  MC280  MC320  MC
Delovna širina (m) 2.80 3.20 3.60 2.40 2.80 3.20
Število diskov / nožev  7 / 14 8 / 16  9 / 18  6 / 12 7 / 14 8 / 16
Transportna širina iz centra (m) 1.45 - 1.70 1,45 - 1,70 1,40 - 1,65 2,20
Kot v transportnem položaju 110° 110°  110°  110°  110°  110° 
Transportna višina (m) 3.70 4.00  3.80  3,30 3,40 4,00
Teža stroja (kg) 760 815  860  880 925 995
Potrebna moč traktorja (KM) 65  70  75  70 90 110
Širina zgrabka * (m) 1.60 - 2.20  2.10 - 2.60  3.00 - 3.35  0,70 - 2,40 1,20 - 2,80 1,40 - 3,20
Kategorija priklopa II  II  II   ll ll ll
Potrebno št. hidravličnih priklopov 1 x dvojno delujoč s plavajočo pozicijo 1 x dvojno delujoč s plavajočo pozicijo
Število obratov na kardanu 540 ali 1000 o / min 540 ali 1000 o / min
Košnja pod kotom -20 / +20 stopinj -20 / +20 stopinj
Višina košnje Nastavljiva preko poteznice od 3 do 7 cm Nastavljiva preko poteznice od 3 do 7 cm
Varnostna vzmet pri naletu serijsko  serijsko serijsko  serijsko  serijsko  serijsko 
Zgrabljalni disk - desni serijsko  serijsko  serijsko  X X X
Zgrabljalni disk - levi opcija  opcija  opcija  X X X
Drugi zgrabljalni disk - levi + desni opcija opcija  opcija  X X X
Reduktor za 540 o / min serijsko  serijsko  opcija  serijsko  opcija opcija
Reduktor za 1000 o / min X opcija serijsko opcija serijsko  serijsko 
Širina rotorja (gnetilnika) cm X X X 180 220 270

Bočni kosilniki Splendimo M  - sredinsko vpetje

Vabljeni k ogledu galerije

 

 

MODEL 280 M

            

 

KOMBINACIJA ČELNE 320 F in BOČNE 360 M 

         

 

 MODEL 240 MCR

      

 

MODEL 320 MC - z gnetilnikom

     

 

 

Vabljeni k izpolnitvi spletnega obrazca.

Na vaše vprašanje bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Povpraševanje

 
 
 
 

Naslov:

Voklo 49
4208 Šenčur
Slovenija 

Telefon:

00386 (0)41 208 568 - Primož
00386 (0)40 437 135 - Jure
00386 (0)4 279 80 00 - Pisarna

E-Mail:

info@euro-globtrade.si

Quick message

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.