Vse, Kar Potrebujemo Sodobni Kmetovalci

 
 
 

 
 
 

SPLENDIMO 900 M/MC -TROJNA KOMBINACIJA KOSILNIC

SPLENDIMO 900 M/MC -TROJNA KOMBINACIJA KOSILNIC

SPLENDIMO 900 M/MC -TROJNA KOMBINACIJA KOSILNIC

Trojna kombinacija kosilnic Splendimo 900 M ali MC z gnetilnikom ali brez.

Trojna kombinacija-trojna odločitev, čas košnje, uporaba gnetilnika ter ozek ali širok zgarbek; vse te odločitve imajo neposreden vpliv na nadaljno pridelavo krme. S kosilnico Splendimo 900 M ali 900 MC – je trava pokošena v najkrajšem možnem času.                     

Pravočasna košnja je eden največjih vplivov na kakovost krme. To je razlog, zakaj se kmetje in izvajalci uslug odločajo za nakup trojnje kombinacije kosilnic Splendimo 900 M ali 900 MC. Te zanesljive, visoko zmogljive ter robustno grajene kosilnice, imajo prednost v teži ter zahtevajo minimalno porabo energije.

 
 

Splendimo diskasti greben

Vse kosilnice Splendimo imajo edinstven Lely greben. Diske poganja šestkotna aksa in zato potrebujemo veliko manj moči kot klasične kosilnice, ki uporabljajo zobniški prenos, saj se čez zobniški prenos izgubi največ moči. Posledično privarčujemo tudi pri gorivu.

Prekrivanje nožev

Greben je zasnovan tako, da je disk pomaknjen bolj naprej in kot košnje dosega kar 180 stopinj. Tolikšnega prekrivanja med 120 mm dolgimi noži kosilnega grebena Splendimo, ne doseže nobena druga kosilnica na tržišču.

To pa pomeni, da tudi v primerih, ko je travnik še zelo moker ali pa je med travo veliko krtin, le-te ne ovirajo čistosti košnje, v primeru da se na grebenu nabere nekaj zemlje. 120mm noži s košnjo sežejo namreč daleč naprej in vedno popolnoma odrežejo travo, preden bi jo ''zamašek'' podrl.

 

Nizki vzdrževalni stroški

Vsako ohišje diska Splendimo je popolnoma zatesnjeno in napolnjeno z mastjo. Najbolj pomembna prednost je, da so vsi zobniki diskov mazani hkrati v vseh pogojih - tudi pri naklonih.
Ta sistem ne zahteva nobenega vzdrževanja.

 

Preobremenitev

Pri preobremenitvah prevzame glavno vlogo elastična šestkotna gred. Pri ekstemni preobremenitvi se gred zlomi ali deformira in s tem prepreči večje okvare. Morebitne poškodbe grebena se tako omejijo samo na gred in jo po potrebi zamenjamo.

 

Prašno lakiranje

Dobra barva je prav pri kmetijskih strojih »življenjskega pomena«.Lely uporablja prašno lakiranje. Pri prašnem lakiranju se deli najprej opeskajo, razmastijo, pripravijo in nato pokrijejo s prašno plastjo. Prah se nato v peči »zapeče« na material. Postopek daje barvno, na udarce obstojno in dolgotrajno zaščito pred rjo in poleg tega ohranja visoko vrednost rabljenega stroja.

 

Splendimo ''Clip'' - hitra menjava nožev

Splendimo ''Clip'' sistem hitre menjave nožev je zelo enostaven, hiter, predvsem pa varen. Enostavno s ključem, ki je priložen odpnemo varovalno zaponko, štift ki drži nož odstranimo in zamenjamo nož, vstavimo štift v prvotni položaj, varovalno zaponko pa s ključem udarimo nazaj.

Zaradi enostavnega sistema je med grebenom in nožem nekaj več prostora. Ni dodatnih vpenjalnih delov, s čimer lahko vplivajo na kvaliteto košnje, potrebno moč in življenjsko dobo grebena.

Twin Pivot – evolucija sredinskega vpetja

Kosilnice Lely Splendimo M odlikuje prav posebno oblikovano sredinsko vpetje, saj se pri večjih delovnih širinah odlično prilagaja terenu in zagotavlja stabilnost.

Ena od najpomembnejših lastnosti je enostavna in obenem robustna konstrukcija. Z uporabo zelo kvalitetnih materialov ter manj sestavnih delov, kosilnica Splendimo M ni tako težka za transport.

S hidravličnim dvigom se kosilnica na obračanju hitro dvigne ali spusti na tla.

 

Pravilen pritisk na tla za maksimalno storilnost

Kosilnice serije M / MC morajo biti uporabne na vsakem terenu in se vedno izkazati z maksimalno storilnostjo. Pritisk se nastavlja v hidro-pnevmatskem sistemu, kar znatno vpliva na prilagajanje in stabilnost kosilnice. Nastavimo ga s traktorsko hidravliko in ker gre za notranji zaključen krog, se želena nastavitev pritiska obdrži.

 

Inovativna non-stop preobremenilna zaščita

Nova zaščita proti oviram na kosilnicah 900 M / MCje enostavno najboljša. Kosilnica se izogne ne le oviram, ampak tudi preobremenitvi pri ekstremnih pogojih. Na principu lastne teže se kosilnica takoj vrne v svoj delovni položaj. To povečuje storilnost in življenjsko dobo kosilnice kakor tudi udobje upravljalca.

V primeru rahlega naleta na oviro se kosilnica samodejno vrne v delovni položaj ter takoj nadaljuje košnjo. To je eden izmed glavnih prednosti tega edinstvenega vpetja, pri čemer je celotna kosilnica "ohlapno" vpeta s pomočjo konstrukcije paralelograma na traktorsko hidravliko. Zaradi te konstrukcije lahko vpetje omogoča hitro gibanje grebena nazaj in navzgor, pri tem se dvigne pritisk v dvižnih cilindrih, kar pomeni, da kosilnica postane lažja in se z lahkoto umakne oviram.

Top Drive - pogon

Kosilnice Splendimo so opremljene s tako imenovanim »Top Drive« pogonom. To specialno gonilo preko prvega diska poganja celoten kosilni greben z dvojnim križnim zglobom, brez vzdrževanja.

 

Izbira širine redi


Kosilnice tipa M so standardno opremljene z diskom za usmerjevanje krme na desni strani kosilnice. Kot dodatno opremo je mogoče naročiti tudi dodaten disk za levo stran in tudi dodaten komplet podaljšanih diskov za redi na obeh straneh. S tem lahko s kosilnicami M pripravljamo široke ali ozke redi.

 

Zaklep pri transportu, odklopu in delovni položaj

Voznik lahko posamezne premike cilindra omeji s pomočjo vrvi iz traktorske kabine. Večnamenski pokrov na cilindru blokira kosilnico v transportnem položaju, služi kot nastavek za položaj na ozarah in blokira vzmeteni del cilindra pri odklopu.

 

Udobno in varno na cesti

Modeli 900M / MC se med transportom postavijo v 110 stopinjski transportni položaj. S tem se doseže manjša transportna višina in zelo ugoden položaj težišča za traktorjem. Kompakten transportni položaj vozniku olajša vožnjo po cesti.

Nizka lastna teža

Manj potrebne dvižne moči, manjši pritisk kosilnega grebena na tla ter manjša poraba goriva so posledica inovativnih rešitev, kot so nov varnostni sistem proti naletu, hidravlična razbremenitev pritiska na tla ter ukrivljena nosilna ogrodja grebenov. Ta kosilnica ima izredno nizko težo glede na njihovo delovno širino.  Kombinacija kosilnic 900 M ali 900 MC je prav gotovo najbolj učinkovit sistem na trgu.

 

Lažje po strminah

Zahvaljujoč nižji teži, je zelo pripravna za obračanje tudi na strminah. Poleg tega prekrivanje s prednjo kosilnico 320 F ali FC, 2 x 35 cm zagotavlja izjemno čisto košnjo. Za košnjo na ekstremnih strminah, lahko kosilnico preprosto pomikate s hidravličnim bočnim pomikom za 10 cm levo ali desno.

 

Različne oblike travnikov

Noben travnik ni popolnoma ravnih oblik, zato lahko dvignete ali spustite kosilnico ločeno (levo ali desno). Z zapiranjem ventilov na kosilnici lahko nadzirate obe hkrati ali nadzorujete stroj ločeno s pomočjo dveh dvosmernih  sistemov. Ta izbira se lahko izvede v kabini traktorja s pomočjo (neobveznega) električnega krmiljenja.

 

Enostaven priklop in odklop od traktorja

Kosilnica ima tri podporne noge, kar zagotavlja stabilnost pri odklopu. Zadnja noga je nastavljiva po višini, da kosilnica pri ponovnem priklopu ostane v pravilnem položaju za enako višino košnje. Stroj se lahko odklopi v delovnem ali transportnem položaju.

 
 

Pravilno uravnoteženje sredinskega vpetja

Na levi strani je kosilnica zaradi pogonskega sistema težja kot na desni strani, zato kosilnice Splendimo MC z gnetilnikom niso vpete središčno, ampak v njihovem težišču. To nam zagotavlja optimalno ravnotežje in enakomerni odkos.

 

Gnetilnik Lely ''Impeller''

Gnetilniki Impeller so velikega premera in opremljeni s prsti iz kvalitetne plastike. Tako se pri najrazličnejših travah doseže maksimalna hitrost sušenja. Širok rotor omogoča visok pretok trave čez gnetilnik in močno zmanjša zahtevano moč.

 

Dolgi prsti gnetilnika

Spiralno nameščeni plastični prsti gnetilnika privzdignejo travo in jo obdrgnejo za pričetek sušenja. Hitrost prstov je veliko večja od hitrosti trave, ko gre čez kosilni greben. Prsti gnetilnika so iz vrhunske plastike, so lahki, zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in so neškodljivi za zdravje živali.

 

Hitro sušenje in ohranjanje hranilne vrednosti

Rotor je opremljen z velikim številom prstov, kar zagotavlja hitro sušenje in ohranja strukturo ter hranilno vrednost trave. Širok rotor zagotavlja izjemen pretok trave obenem pa tudi varčuje z gorivom.

Nastavljiva intenzivnost

Plošča nad gnetilnikom je nastavljiva, to pa pomeni, da lahko z nastavitvijo le-te dosežemo enako količino suhe snovi glede na vlažnost tal, temperature ozračja, vetra, tip trave, količino trave...

 
 

teh_pod

Kosilnica Splendimo 900 M / MC


Vabljeni k ogledu slik.

 

LELY SPLENDIMO 900 M  /  MC

 

Vabljeni k izpolnitvi spletnega obrazca.

Na vaše vprašanje bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Povpraševanje

 
 
 
 

Naslov:

Voklo 49
4208 Šenčur
Slovenija 

Telefon:

00386 (0)41 208 568 - Primož
00386 (0)40 437 135 - Jure
00386 (0)4 279 80 00 - Pisarna

E-Mail:

info@euro-globtrade.si

Quick message

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.