Vse, Kar Potrebujemo Sodobni Kmetovalci

 
 
 

 
 
 

Prednje kosilnice Splendimo F / FC

Prednje kosilnice Splendimo F / FC

Prednje kosilnice Splendimo F / FC

Današnji traktorji so pogosto opremljeni s prednjo hidravliko in številnimi dodatki za olajšanje delovanja. Eden od načinov optimalne uporabe je prav gotovo prednji kosilnik v kombinaciji s stranskim. Zaradi udobja pri košnji spredaj in dodatni zmogljivostji v kombinaciji je prednji kosilnik v zadnjih letih pridobil na priljubljenosti.

 
 

Splendimo diskasti greben

Vse kosilnice Splendimo imajo edinstven Lely greben. Diske poganja šesterokotna aksa in zato potrebujemo veliko manj moči kot klasične kosilnice, saj se jo čez zobniški prenos izgubi največ. Posledično privarčujemo tudi pri gorivu

Prekrivanje nožev

Greben je zasnovan tako da je disk pomaknjen bolj naprej in je kot košnje dosega kar 180 stopinj. Tolikšnega prekrivanja med 120-milimetrskimi noži kosilnega grebena Splendimo ne doseže nobena druga kosilnica na tržišču

 

Nizki vzdrževalni stroški

Vsak disk Splendimo je popolnoma zatesnjen in mazan z mastjo. Najbolj pomembna prednost je, da so vsi zobniki diskov mazani hkrati v vseh pogojih - tudi pri naklonih.
Ta sistem ne zahteva nobenega vzdrževanja pri normalni uporabi

 

Preobremenitev

Pri preobremenitvah prevzame glavno vlogo elastična šestkotna aksa. Pri ekstemni preobremenitvi se aksa zlomi ali se deformira in s tem prepreči večje okvare. Morebitne poškodbe grebena se tako omejijo samo na akso in jo po potrebi zamenjamo.

 

Prašno lakiranje

Dober lak je prav pri kmetijskih strojih »življenjskega pomena«. Lely uporablja prašno lakiranje. Pri prašnem lakiranju se deli najprej opeskajo, razmastijo, pripravijo in končno pokrijejo s prašno plastjo. Prah se nato v peči »pripeče« na material. Postopek daje barvno, na udarce obstojno in dolgotrajno zaščito pred rjo in poleg tega ohranja visoko vrednost rabljenega stroja.

 

Splendimo ''Clip'' - hitra menjava nožev

Splendimo ''Clip'' sistem hitre menjave nožev je zelo enostaven, hiter, predvsem pa varen. Enostavno s ključem ki je priložen odpnemo varovalno zaponko, štift ki drži nož odstranimo in zamenjamo nož, vstavimo štift v prvotni položaj, varovalno zaponko pa s ključem zapnemo nazaj.

Zaradi enostavnega sistema je med grebenom in nožem nekaj več prostora. Ni dodatnih vpenjalnih delov, s čimer lahko vplivajo na kvaliteto košnje, potrebno moč in življenjsko dobo grebena

Vlečno vpetje

Prednje kosilnice Splendimo so serijsko opremljene z vlečnim sistemom vpetja, hidravličnim dvigom ter edinstveno zasnovo kosilnega grebena Lely-Splendimo.

Obremenjenost prednjih kosilnic je zaradi potiska zelo velika. Edini način za rešitev tega problema je naslednji:
- da ima kosilnica zadosti prostega gibanja
- in da je zagotovljen vlečni sistem.

Vse čelne kosilnice Splendimo so preko paralelogramske konstrukcije obešene na poseben okvir. Ta sistem vlečnega vpetja zagotavlja maksimalno prilagajanje podlagi in daje kosilnici prosto gibanje v vse smeri.

Nalet na oviro - ni težav

V primeru naleta na oviro se čelna kosilnica brez težav dvigne in umakne nazaj.

 

Mehanska nastavitev pritiska ob tla

V paralelogramsko konstrukcijo je vgrajena vzmet, ki skrbi za potrebno nastavitev pritiska kosilnega grebena. Pritisk ob tla se seveda nastavlja po potrebi.

 

Udobno in hitro pri obračanju

Za udobno in hitro obračanje skrbi hidravlični cilinder s katerim dvignete kosilnik, pri tem pa ostane čelna hidravlika v nespremenjeni pravilni višini.

 

Možnosti različnih reduktorjev

Prednje kosilnice so serijsko opremljene z desno vrtljivim pogonom za 1.000 vrtljajev na minuto. Možnost dobave pa so tudi reduktorji z različnimi vrtljaji ter desnim vrtenjem.

 
 

Zakaj gnetilnik?

Z uporabo gnetilnika dosegamo boljšo kvaliteto silaže, skrajšamo čas sušenja, zmanjšujemo tveganje zaradi slabega vremena in privarčujemo do 10% energije potrebne za pripravo in spravilo krme.

 

Poljubna širina zgrabka

Zaradi edinstvene zasnove usmerjeval redi je pri obeh modelih mogoča hitra menjava med širokim razprostiranjem in odlaganjem v red. 

 

Gnetilnik Lely ''Impeller''

Gnetilniki Impeller so velikega premera ter so opremljeni s prsti iz kvalitetne plastike. Tako se pri enaki strukturi pridelka in enakim pomikom doseže maksimalna stopnja sušenja. Širok rotor omogoča optimalni pretok krme čez greben in močno zmanjša zahtevano moč

 

Dolgi prsti gnetilnika

Špiralno nameščeni plastični prsti gnetilnika se premikajo skozi odkos in spravijo pretok krme v tek. Hitrost prstov je veliko večja od hitrosti krme ki poteka čez greben. Prsti gnetilnika so iz odlične plastike, so lahki, zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in so neškodljivi za zdravje živali

 

Hitro sušenje in ohranitev hranilne vrednosti

Rotor je opremljen z velikim številom prstov, kar zagotavlja optimalno sušenje, kakor tudi ohranja strukturo in hranilno vrednost pridelka. Širok rotor zagotavlja izjemen pretok krme obenem pa tudi varčuje z gorivom.

 
 
Splendimo F 280 F 320 F 280 FC320 FC
Delovna širina (m)  2.80 3.20   2.80 3.20 
Število diskov / nožev  7 / 14  8 / 16   7 / 14 8 / 16 
Širina zgrabka * (m) 1.40 - 2.55  2.95   1.20 - 2.80 1.20 - 3.20 
Teža stroja (kg)  810  815   845 1055 
Potrebna moč traktorja (KM)  70  80   80 90 
Transportna širina (m)  3.00  3.00   3.00 3.00 
Višina košnje 3 do 7 cm – nastavljivo s poteznico  
Kategorija priklopa  A priklop  
Potrebno št. hidravličnih priklopov  1 x enojno delujoč s plavajočo pozicijo  
Število obratov na kardanu *  1000 o/min  
Reduktor za 540 o/min desno vrtenje  opcija  opcija    opcija opcija 
Reduktor za 540 o/min levo vrtenje opcija   opcija    opcija opcija 
Reduktor za 1000 o/min levo vrtenje  opcija   opcija   opcija  opcija 
Usmerjevalni diski levo in desno opcija   opcija   opcija  opcija 

 

KOMBINACIJA 320 F in 360 M

           

 

MODEL 280 FC

           

 

   

 

 

Vabljeni k izpolnitvi spletnega obrazca.

Na vaše vprašanje bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Povpraševanje

 
 
 
 

Naslov:

Voklo 49
4208 Šenčur
Slovenija 

Telefon:

00386 (0)41 208 568 - Primož
00386 (0)40 437 135 - Jure
00386 (0)4 279 80 00 - Pisarna

E-Mail:

info@euro-globtrade.si

Quick message

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.