Vse, Kar Potrebujemo Sodobni Kmetovalci

 
 
 

 
 
 

Nošeni obračalnik Lotus Stabilo

Nošeni obračalnik Lotus Stabilo

Nošeni obračalnik Lotus Stabilo

Ni vse samo v delovni širini, ampak je dobro in močno obračanje pogoj za dobro sušenje pridelka. Konec koncev, Lely kljukasti roglji obdelajo vsaj 50% več trave v primerjavi z konkurenčnimi obračalniki z ravnimi roglji. To pomeni, da lahko tudi manjši obračalniki s tro točkovnim vpetjem opravijo veliko dela, kar pričajo mnogi uporabniki. Zaradi različnih velikosti so na voljo kmetije, od majhnih do velikih lahko koristi od Unparalled sposobnosti v Lely Lotus Stabilo je.Lotus Stabilo zagotavlja optimalno kakovost krme, visoko učinkovitost in pravočasnost

 
 

Posebno oblikovani roglji + Stabilo sledenje

Vozne hitrosti se gibljejo med 8 in 15 kilometrov na uro. Skupek tega pomeni znaten prihranek goriva!

Orodja Lotus so namreč stabilizirana s priklopnim sistemom Stabilo. Obračalniki Lotus imajo štiri vrtišča, povezana z dvema prečkama. Zaradi konstrukcije, ki ima obliko trapeza, nastane navidezno vrtišče v sredini traktorja. Dolžina »ročice« priklopne naprave Stabilo je torej večja in zato priklopna naprava obračalnik vedno drži pod kontrolo. Celo pri neugodnih pogojih zaradi odkosa ali terena ne pride do nagibanja. Štiri vrtišča in dve povezovalni prečki razen tega skrbijo za to, da obračalnik v krivinah ali na ozarah zvesto sledi traktorju.

Varen in učinkovit transport

Obračalniki Lotus se postavi v transportni položaj z dvojno delujočim hidravličnim cilindrom. V transportnem položaju je dodatno zavarovan spredaj in zadaj. Dva kavlja skrbita za zanesljivo transportno zaporo. Pri odpiranju v delovni položaj se kavlja hitro sprostita s pomočjo vrvi. Obračalnik lahko hitro postavite v transportno širino 3 metre. Vsi obračalniki imajo serijsko štiri označevalne table. Po naročilu ga je možno opremiti tudi s cestnimi lučmi.

Preprečevanje izgub pridelka

Učinkovito obračanje dosežemo tudi ker so roglji, zaradi velike elastičnosti in vlečnega položaja lahko nastavljeni celo z rahlo prednapetostjo. To pomeni, da je rotor v vseh pogojih nastavljen relativno daleč naprej.

Vmesni prostor med rotorji, kamor, kot je znano, roglji ne sežejo, je zato zelo majhen. Rotor ima vendarle idealen obračalni kot.

Čistost krme

Pregloboka nastavitev ali pomanjkljivo prilaganje elementov rotorja tlom sta znana vzroka za onesnaženje krme.. (t.j. visoka vsebnost pepela). Z fleksibilnostjo, nastavitvijo ter kljukasto konico posameznega roglja, zmanjšamo onesnaženje krme. Roglji potujejo po tleh z rahlo prednapetostjo, pri tem se, da rotor nagniti bolj naprej krma pa ostaja čista.

Posebno vpetje rogljev

Posebno vpetje Lely varuje kljukaste roglje pred utrujenostjo materiala, ker so zmanjšane napetosti v materialu. Zaradi enostavne in dobro premišljene pritrditve Clip ostane rogelj v pravilnem položaju, medtem ko dve puši fiksirata rogelj v ovojih. Zaradi te konstrukcije elastični rogelj v celoti izkoristi ovoje. Zaradi posebnega položaja in edinstvene pritrditve so lahko kljukasti roglji Lotus tako tanki in elastični.

Nobenih nadležnih motenj

Sistem proti ovijanju AWS, s katerim so opremljeni vsi modeli Lotus, je najbolj učinkovita rešitev, da se prepreči navijanje odkosa v področju koles. Posebno oblikovane ročice koles preprečujejo, da bi se trava mogla kopičiti.

Stabilo - zagotavlja trajno zmogljivost

Da bi učinkovito izrabili zmogljivost kljukastih rogljev, mora obračalnik voziti s hitrostmi do 15 kilometrov na uro. Pri obračalnikih, ki so opremljeni z enim samim vrtiščem in amortizerji, občutljivimi na obrabo, pogosto nastopa problem »nagibanje«. Pri hitrostih nad 6 km/h pride obračalnik zaradi neravnin na polju ali zaradi velikih razlik v pridelku iz ravnotežja. To pomeni, da je treba ustaviti in nato ponovno nadaljevati vožnjo. Nošeni obračalniki Lotus tega problema ne poznajo.

Posebna zapora

Ta zapora preprečuje, da se stroj pri dvigu ne vrne s sunkom v sredino. Ta lastnost se odlično pokaže na strmini. Obračalnik Lotus obmiruje takoj, ko stroj dvignete, sprosti pa se takoj, ko se spet spusti na tla.

Obračanje ob meji z obračalnikom Lely Lotus

Za obračanje ob poljskih mejah in jarkih postavite roglje zunanjega rotorja v skrajni notranji položaj. Roglji rotorja bodo travo metali stran od roba. Tako ostane rob polja čist in trava pravilno raztrošena. Drugi postopki obračanja ob meji, n. pr. poševni položaj vodijo k neenakomernemu sušenju, ki ga povzroči neželeno oblikovanje zgrabkov.

Razprostiranje redi 

Če kosite s kosilnico z odlaganjem redi, je pomembno, da je širina obračalnika dobro usklajena s kosilno širino kosilnice. Velika prednost obračalnika Lely je, da za idealno razprostiranje in obračanje krme ni treba, da red leži med dvema vrtavkama, kot je sicer običajno. S kljukastimi roglji se red odlično razprostre tudi samo z eno vrtavko. Z obračalnikom Lotus 675 je mogoče zelo dobro obračati red kosilnice z delovno širino 2,80 – 3,00 m.

 
LOTUSSTABILO 520STABILO 600STABILO 675STABILO 770STABILO 900
Delovna širina (m) 5.20 6.00 6.75 7.70 9.00
Število rogljev/rotor 6 8 6 6
Število rotorjev 4 4 6 8
Teža (kg) 690 820 960 1.030 1.300
Transportna širina (m) 2.75 3.00 2.80 2.95
Transportna višina (m) 2.60 2.80 3.30 3.65  
Delovni nagib 10 – 17 stopinj
Nastavitev rotorjev 4 pozicije
Kategorija priklopa Cat II
Potrebno št. Hidravličnih prikl. 1x enojni 1x dvojno del.
Dimenzija pnevmatik 4x 16/6.9-8 6x16/6.9-8
Št. Obratov kardana 400-450 O/min
Delovna hitrost Max 15 km/h
 

 

Vabljeni k izpolnitvi spletnega obrazca.

Na vaše vprašanje bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Povpraševanje

 
 
 
 

Naslov:

Voklo 49
4208 Šenčur
Slovenija 

Telefon:

00386 (0)41 208 568 - Primož
00386 (0)40 437 135 - Jure
00386 (0)4 279 80 00 - Pisarna

E-Mail:

info@euro-globtrade.si

Quick message

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.