Vse, Kar Potrebujemo Sodobni Kmetovalci

 
 
 

 
 
 

Voženi obračalnik Lotus

Voženi obračalnik Lotus

Voženi obračalnik Lotus

Ni vse samo v delovni širini, ampak je dobro in močno obračanje pogoj za dobro sušenje pridelka. Konec koncev, Lely kljukasti roglji obdelajo vsaj 50% več trave v primerjavi z konkurenčnimi obračalniki z ravnimi roglji. Pri izdelovanju teh strojev, je podjetje Lely pokazal "samosvoj" pogled na prihodnost obračanja sena, pristop pa je eden od razlogov, zakaj so današnji dan Lotus obračalniki številka 1, ko gre za obračalne zmogljivosti in kakovosti. Izkušnje, ki so bile pridobljene z Lotus modela 1325 in 1020, od leta 1997, so bila osnova za razvoj na območju vlečenih obračalnikov sena.

 
 

Lotus podvozje - ključnega pomena za transport in delovne naloge

V vlečene Lotus obračalniki so zato edinstveni, zaradi gradnje Priklopni vozička okvir.Dokler prevoz okvir povezuje obračalnika na traktor in služi kot nosilec za prevoz. Na področju prevoz deluje na širokimi gumami pred rotorja, tako da se lahko prosto premika rotorji in se ne ovirajo dvignjenimi kolesi ali drugih transportnih rešitev. Med obračanja poslovanja prevozne kolesa deluje kot višina koles okvirjih rotorja. Kolesa so blizu okvirjev rotorja in tako zagotovi stalna delovne višine.

Idealen za vse površine

Okvir rotorjev in podvozje sta zgrajena na tak način, da pri različnih nagibih terena ostaneta delovna višina in kot obračanja konstantna. Tako imenovan ''plavajoči okvir'' rotorja ima ves prostor da sledi terenu, zato ni dodatne obremenitve, ki bi jo moral nositi sosednji rotor.

Izjemno priročen

Enostaven za dviganje in spuščanje ter hiter prehod na drugo obdelovalno površino. Idealen tudi za manjše in nagnjene travnate površine.

Najboljši transportni sistem - hiter, kot tudi stabilen

Zaradi posebne oblike priklopnega okvirja in robustno vlečnega droga, se rotorji kompaktno zložijo vzporedno vlečnemu drogu. Zato dosežemo nizko višino in nizko težišče stroja za transport, torej zagotovimo stabilnost na cesti. Osvetlitev in table so del standardne opreme stroja.

Lely Lotus 770 P – velik obračalni učinek za manjše traktorje

Model 770 P je kot nalašč namenjen živinorejcem, ki želijo pokriti veliko travnate površine z relativno majhnim traktorjem. S šestimi rotorji, vsak s šestimi roglji in kombiniran z nosilnim ogrodjem modela 900 in 1020.

Pameten hidravlični sistem

Delovanje 770 P je odličen primer inovativnega razmišljanja, saj lahko celoten obračalnik dejansko upravljamo z eno dvojno delujočo hidravlično funkcijo. Dvig in razprtje obračalnika je mogoče upravljati z enim joystikom.

Nastavitev delovne višine 770 P

Nastavitev delovne višine preko koles.

Nastavitev delovne višine 900 S in 1020 S

Nastavitev delovne višine preko ročice.

Lely Lotus 900 in 1020

Oba obračalnika sta opremljena z osmimi rotorji in sta na voljo v različnih izvedbah. Standardni modeli Lotus 900 in 1020 so opremljeni z vijaki za nastavitev delovne višine. Izkušnje so pokazale da se delovna višina nastavi le enkrat.

Lely Lotus Profi - z napravo z pametnim manevriranjem

Na voljo tudi profi modeli Lotus 900 in 1020. Kot standardno so opremljeni z ročajem za nastavitev delovne višine in posebno dvojno lomljeno povezavo z traktorjem. Glavna prednost te povezave: obračalnik je meter krajši in ker je točka preloma bolj nazaj, le-ta sledi vožnji traktorja. Slednje je še posebej priročno v primerih, kjer je zelo majhen prostor za manevriranje.

Preprečevanje izgub pridelka

Učinkovito obračanje dosežemo tudi ker so roglji, zaradi velike elastičnosti in vlečnega položaja lahko nastavljeni celo z rahlo prednapetostjo. To pomeni, da je rotor v vseh pogojih nastavljen relativno daleč naprej.

Vmesni prostor med rotorji, kamor, kot je znano, roglji ne sežejo, je zato zelo majhen. Rotor ima vendarle idealen obračalni kot.

Čistost krme

Pregloboka nastavitev ali pomanjkljivo prilaganje elementov rotorja tlom sta znana vzroka za onesnaženje krme.. (t.j. visoka vsebnost pepela). Z fleksibilnostjo, nastavitvijo ter kljukasto konico posameznega roglja, zmanjšamo onesnaženje krme. Roglji potujejo po tleh z rahlo prednapetostjo, pri tem se, da rotor nagniti bolj naprej krma pa ostaja čista.

Zračna oblika redi za hitro sušenje

Pri obračanju je odločilnega pomena, da se doseže dober obračalni učinek in da je krma razprostrta čim bolj zračno. Za sušenje je veter bolj pomemben kot sonce. Zračna in »rahla« oblika redi ima veliko zračno upornost, tako da veter lahko enostavno odvede izhajajočo vlago. Nadaljnja prednost razprostiranja je, da lahko sončna svetloba prodre globoko v krmo, zaradi česar se krmne pore odprejo.

Najbolše sušenje se doseže tudi z optimalnim vrtenjem rotorja ter odlično storilnostjo kljukastih rogljev. Mokra krma je težja od suhe krme. Spodnji rogelj pa je daljši od roglja nad njim in s tem spodnjo težjo krmo vrže dlje kot krajši rogelj nad njim suho lažjo krmo, kar pomeni, da težja krma potuje dalj časa in vedno pristane nad suho krmo. Ta potek zmanjša časovno razliko sušenja bolj in manj mokre krme.

Posebno vpetje rogljev

Posebno vpetje Lely varuje kljukaste roglje pred utrujenostjo materiala, ker so zmanjšane napetosti v materialu. Zaradi enostavne in dobro premišljene pritrditve Clip ostane rogelj v pravilnem položaju, medtem ko dve puši fiksirata rogelj v ovojih. Zaradi te konstrukcije elastični rogelj v celoti izkoristi ovoje. Zaradi posebnega položaja in edinstvene pritrditve so lahko kljukasti roglji Lotus tako tanki in elastični.

Nobenih nadležnih motenj

Sistem proti ovijanju AWS, s katerim so opremljeni vsi modeli Lotus, je najbolj učinkovita rešitev, da se prepreči navijanje odkosa v področju koles. Posebno oblikovane ročice koles preprečujejo, da bi se trava mogla kopičiti.

Obračanje ob meji z obračalnikom Lely Lotus

Za obračanje ob poljskih mejah in jarkih postavite roglje zunanjega rotorja v skrajni notranji položaj. Roglji rotorja bodo travo metali stran od roba. Tako ostane rob polja čist in trava pravilno raztrošena. Drugi postopki obračanja ob meji, n. pr. poševni položaj vodijo k neenakomernemu sušenju, ki ga povzroči neželeno oblikovanje zgrabkov.

 
LOTUS770 P900 P900 Profi1020 Profi1250 Profi1500 Profi
Delovna širina (m) 7.70 9.00 10.22 12.50 15.00
Število rogljev/rotor 6 6 7
Število rotorjev 6 8 8 10 12
Teža (kg) 1.450 1.830 2.200 2.280 3.000 4.200
Transportna širina (m) 3.00 3.00 3.00
Transportna višina (m) 2.75 2.75 2.95 2.90 2.90
Delovni nagib 10 – 17 stopinj
Nastavitev rotorjev 4 pozicije
Kategorija priklopa  vlečna ruda Cat II 
Potrebno št. Hidravličnih prikl. 1x dvojno del. 1x dvojno delujoč in 1x enojno delujoč 2x dvojno delujoč
Dimenzija pnevmatik 8x 16/6.9-8
2x10/75-15.30
12x 16/6.90-8
2x 15/55-17
Št. Obratov kardana 400-450 O/min
Delovna hitrost Max. 15 km/h
Transportna hitrost Max. 40 km/h
Lely Lotus Stabilo

              

    


Lely Lotus 1250 

             

 

Vabljeni k izpolnitvi spletnega obrazca.

Na vaše vprašanje bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Povpraševanje

 
 

Podobni produkti

 
 
 

Naslov:

Voklo 49
4208 Šenčur
Slovenija 

Telefon:

00386 (0)41 208 568 - Primož
00386 (0)40 437 135 - Jure
00386 (0)4 279 80 00 - Pisarna

E-Mail:

info@euro-globtrade.si

Quick message

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.