Vse, Kar Potrebujemo Sodobni Kmetovalci

 
 
 

 
 
 

Enovretenski zgrabljalnik Hibiscus nošeni / voženi - S / P

Enovretenski zgrabljalnik Hibiscus nošeni / voženi - S / P

Enovretenski zgrabljalnik Hibiscus nošeni / voženi - S / P

Kljub vse večji razpoložljivosti dvovretenskih zgrabljalnikov, enovretenski zgrabljalniki še vedno zasedajo pomembno mesto med vsemi, zato so izdelali dva nova modela: Hibiscus 425 S in Hibiscus 455 S. Pri manjših in srednje velikih kmetijah je enovretenski zgrabljalnik učinkovit in tudi cenovno zelo dobra naložba za doseganje idealnega reda. Zaradi neprimerljivo enostavnega upravljanja in fleksibilnosti delovanja - ni omejen s fiksno širino redi – je enovretenski zgrabljanik idealna izbira za mnoge proizvajalce mleka.

 
 

Zgrabljalnik primeren za vsakega kmeta

Enovretenski zgrabljalniki so na voljo v treh različnih delovnih širinah. Hibiscus modela 425 S in 455 S sta opremljena z 11-imi grabljicami, njune delovna širina pa je 4,25 in 4,55 m. Model Hibiscus 485 ima delovno širino 4,85 m in je na voljo v dveh različicah. Serijsko, je ta model na voljo kot stroj z tri točkovnim priklopom. Model Hibiscus 485 P pa prihaja kot vlečen zgrabljalnik in ima lasten hidravlični dvižni sistem.

Enostaven in zaneslijv

Hibiscus enovretenski zgrabljalniki imajo robustno konstrukcijo. Enostavnost gradnje se odraža v privlačni nakupni ceni, kot tudi dolgo življenjsko dobo stroja. Za dvig teh velikih rotorjev, je okvir izdelan iz enega kosa in zagotavlja veliko nosilnost.

Transportni položaj

Zaščitni okvir je možno zložiti in odkleniti v trenutku. Nosilec, na katerem je nameščena težka zavesa pa ima pomoč vzmeti za lažje dvigovanje. Pred transportom zobce enostavno odstranimo in pospravimo na okvir.

Robustni rotorji

Srce vseh teh strojev so masivni rotorji, 480 mm široki, roke z ležaji so iz jekla in prav tako narejeni iz enega dela. Brez dodatnih varjenih delov poveča moč roke in s tem prispeva k trajnosti. Model 485 S ima premer rotorja kar 3,85 m in je največji na svetu med enovretenskimi zgrabljalniki. Za učinkovito podporo rotorja, s trinajstimi zobci, je model 485 S opremljen z 18.5'' velikimi kolesi.

Podporno tandem podvozje

Za ustrezno podporo teh robustnih rotorjev, so le-ti serijsko opremljeni s tandem gredmi. Pomembna prednost pa je tiho delovanje stroja.

Prilagoditev delovne višine

Delovno višino nastavite s pomočjo lahko dostopne ročice. Poleg tega obstaja tudi možnost dodatnega sistema za nastavljanje višine z nastavitvijo vijaka / luknje na podvozju.

Lely Hibiscus 485 P - vlečen stroj

Model Hibiscus 485 P zahteva veliko dvižno moč in relativno velik traktor. Zato je bil razvit največji enovretenski vlečen zgrabljalnik (na kolesih). Le ta je opremljen s podvozjem šestih osi, ki so deloma pospravljena med transportom. Kratka gred povezuje zgrabljalnik s traktorjem, medtem ko je širokokotni PTO za pogon.

Hitro v delovnem položaju

Stroj se dvigne v vodoravni položaj s pomočjo dveh povezovalnih nosilcev na transportnem delu in enim nosilcem na gredi. Narejeno pa posebej zato, da se najprej sprednji del zgrabljalnika sprosti od tal, nato pa šele zadnja stran. Pri spuščanju stroja na tla pa je le ta vrstni red obraten.

Hibiscus 485 P v prometu

Ko so varovala zložena in ročice z zobci odstranjena, je stroj izjemno kompakten in ga zato lahko brez težav prevažamo. Posebna torzijska gred, integrirana v podvozje, absorbira šoke, da se zagotovi stabilno ravnovesje med vožnjo in tudi dolgo življenjsko dobo stroja. Komplet zadnjih luči je pri modelu Hibiscus 485 P že kot standardna oprema (opcija pri modelih 455 in S 485 S).

Učinkovita priprava zgrabkov

Pravilno in učinkovito grabljenje ne pomeni le, da pokošen pridelek konča v redi, čisto in urejeno - je tudi priprava za naslednji proces nabiranja. Torej, grabljenje ima velik vpliv na hitrost pobiranja zgrabkov. To je nekaj, kar boste ob koncu dneva opazili v vaši denarnici!

Prilagoditev delovne višine bo velikokrat odvisna od tal in kako (ne)ravna je površina. Pri mehki in neravni površini je potrebno žbice pozicionirati višje.

Žbice, ki so kratke in toge in popolnoma ravne oblike naredijo dobro delo na ravni površini, težava pa je pri prilagajanju grobemu terenu. Povzroči poškodbe v travno rušo in jame v zemljo. Posebnost pri proizvajalcu Lely pa so posebno oblikovane RO-žbice, ki so zelo dolge in prilagodljive vsakemu terenu.

Grabljenje – zadnje dejanje pred baliranjem ali pobiranjem – je ključnega pomena za rezultat balirke ali samonakladalke. Da bo zgrabek pobran (brez izgube), se širino reda prilagodi širini balirke ali samonakladalke. 

Lely Hibiscus – narejen da premaga vse ovire

Zgrabljalnik Hibiscus s centralnim redom je na današnjem trgu najmočnejši in najboljši stroj. Proizvajalec Lely je s tem postavil nove in visoke standarde za tovrstne stroje, ki združujejo odlično delovanje in vzdržljivost. Ponuja tudi visoko zaupanje v najbolj kritičnih trenutkih pri različnih vremenskih pogojih.

Fiksiranje dvojnih žbic

Rahlo ukrivljene žbice so izjemno močne, kot tudi prilagodljive. Zaradi edinstvene zasnove in posebnega materiala, je tveganje zloma minimalno. Zaradi posebne konstrukcije, Lely-eve žbice ne trpijo zaradi ovir, kot pa ravne žbice drugih znamk. Posebno fiksiranje ohranja dvojne žbice na mestu.

Edinstvena zaščita rok

Na podlagi dolgoletnih izkušenj ter vlaganje znanja v razvoj, je Lely razvil edinstveno zaščito rok z žbicami. Če žbice zadanejo v oviro, se bo škoda omejila le na tadel roke, medtem ko je menjalnik popolnoma zaščiten pred vsemi nepredvidenimi napetostmi. Tako so visoke stroški zamenjave le tega, odpravili.

 
HIBISCUS425 S455 S485 S485 P
Delovna širina (m) 3.20 – 4.25 3.50 – 4.55 3.80-4.75
Število rok/rotor 11 13
Širina zgrabka (m) 1.10 – 1.40
Teža (kg) 705 765 850 875
Potrebna moč (kw) 48/65 51/70 59/80 37/50
Transportna širina (m) 1.95 – 3.55 2.20 – 3.90 2.45 – 4.10 2.35 – 4.10
Transporna dolžina (m) 3.20 - 3.95 3.35 - 4.25 3.60 - 4.55 4.60 - 5.55
Transportna višina 2.00 2.30 2.10 2.65
Število rotorjev 1
Število žbic/roko 4 dvojne žbice
Premer rotorja (m) 3.20 3.50 3.80
Cam track prilagodljivo
Vrsta osi pod rotorjem Tandem
Prilagoditev delovne višine Tandem pozicija
Prilagoditev delovne višine Neskončna prilagoditev
Kolesa 4x 16/6.90 – 8 4c 18.50/8.50-8 6x 16/6.90-8
Hidravličen priklop       1x DA
PTO hitrost (tpm) 540
Delovna hitrost (km/h) Max. 12,50
Transportna hitrost (km/h) Max. 30
Zaščita pred preobremenitvijo S S
Zadnje luči X O
Prednja širša kolesa O
Kardanska gred S

S = vključeno / O = opcija / X = ni možno za ta model

 

  Enovretenski voženi 485 P

 

 

Vabljeni k izpolnitvi spletnega obrazca.

Na vaše vprašanje bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Povpraševanje

 
 
 
 

Naslov:

Voklo 49
4208 Šenčur
Slovenija 

Telefon:

00386 (0)41 208 568 - Primož
00386 (0)40 437 135 - Jure
00386 (0)4 279 80 00 - Pisarna

E-Mail:

info@euro-globtrade.si

Quick message

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.