Vse, Kar Potrebujemo Sodobni Kmetovalci

 
 
 

 
 
 

Kombinirana balirka Fusion VARIO - variabilna komora

Kombinirana balirka Fusion VARIO - variabilna komora

Kombinirana balirka Fusion VARIO - variabilna komora

Balirka Fusion Vario je zelo hitra, visoko zanesljiva in robustna, ki obvladuje vse zahteve naročnikov za izvajanje silažnih uslug po vsem svetu. Verjetno najhitrejša kombinirana VARIO balirka na svetu!!

 
 
 • Profesionalni I-Touch barvni slikovni monitor z zaslonom na dotik in pomožnimi gumbi, vgrajeno kamero na balirki, zelo pregleden nadzor delovanja funkcij balirke
 • Edinstven – patentiran najhitrejši prenos bal iz komore na ovijalno mizo
 • Vertikalni ovijalni sistem
 • Variabilna komora s tremi neskončnimi jermeni v posebno močni izvedbi
 • Velikost bal od 0,7m do 1,68m
 • Možnost ovijanja silažnih bal od velikosti 1,1m do 1,45m !!
 • Dvojni pogon jermenov z dodatnim čistilnim valjem, zanesljivo vrtenje bal v najtežjih pogojih
 • Hidravlično odmično dno v primeru zamašitve
 • Centralno mazanje verig in pobiralne naprave z oljem
 • Pocinkana, 200cm široka pobiralna naprava s 5 vrstami pobiralnih prstov
 • Široka kolesa 650/50 R22,5
 • Hidravlične zavore
 • Mehanski zaklep stiskalne komore
 • Robustni McHale reduktor – ena stran poganja komoro, druga stran rotor in pobiralno napravo
 • Velik premer robustnega 4 krakega špiralnega rotorja s 15-imi noži
 • Kraki rotorja varjeni z obeh strani!!!
 • Hidravlično in mehansko varovanje nožev
 • Diamond izredno močne pogonske verige
 • Vezava z mrežo, enostavna namestitev
 • Močan WalterScheid-ov kardan
 • Posebni program za silažo, seno ali slamo – za vsak tip krme se nastavi: stisnjenost jedra, velikost jedra, trdota bale, velikost bale, število ovojev z mrežo..vse to udobno in hitro na upravljalnem monitorju
 • Prikazovalnik velikosti bale, prikazovalnik napolnjenosti bale levo/desno
 • Valj nad pobiralno napravo
 • Dvolinijske zračne zavore
 • Izbirni rezalni sistem s 25 noži v skupinah 0 / 12 / 13 / 25 nožev, vklop in izklop preko monitorja iz kabine
 • Sistem za pokončno postavitev bal
 
 

Nov, barvni slikovni nadzorni monitor z vgrajeno nadzorno kamero. Najboljši pregled nad delovnimi funkcijami, nazoren prikaz informacij o trenutnem stanju stroja, enostavna izbira nastavitev preko izbirnih sličic, in avtomatski vklop vgrajene nadzorne kamere ob prenosu bale iz stiskalne komore na ovijalno mizo. Vse to in še veliko več..

 

Kombinirana balirka McHale Fusion je s pomočjo številnih tehničnih rešitev obdržala kompaktne dimenzije.

Širina 2,94m, dolžina 6,3m in teža 6.500 kg uporabniku predstavlja visoko zmogljiv stroj, hkrati pa izredno lahko vodljiv pri transportu.

Vse balirke McHale Fusion so opremljene z eno osjo namesto tandema – s tem preprečujemo trganje travne podlage in lepše manevriranje.

Opremljena je z standardnimi ''balon'' pnevmatikami z velikim presekom 650/60 R22.5, kar omogoča mehko vožnjo in ne poskakuje na razgibani podlagi.

Ob odpiranju komore se bala usede v spodaj nameščen transportni 'zaboj'. Ta zaboj balo prevrne neposredno na ovijalno mizo in ji hkrati zagotavlja točno pozicijo bale na ovijalki. Tako je bala na ovijalni napravi tik ob stiskalni komori, to pa balirko naredi zelo kompaktnih dimenzij, hkrati pa nam hitrejši sistem omogoča višjo produktivnost baliranja.

 

Takoj ko je bala s poljubnim premerom v stiskalni komori zaključena, se zadnji valj ovijalca po višini prilagodi tej bali.Tako je pocizija bale, neglede na njeno velikost vedno na sredini ovijalnega sistema, kar pa zagotavlja natančno prekrivanje folije. 

Ker je bala postavljena tik za stiskalno komoro, klasični ovijalni sistem tu ne pride v poštev. McHale je razvil patentiran vertikalni ovijalni obroč, na katerega sta nameščena 2 adapterja za 750mm folijo. Ovijalni obroč ovije balo s 6 plastmi folije ( 12 obratov ) v manj kot 30 sekundah. Na ovijalnem obroču je daljinsko voden nadzor porabe folije – če 1 folije zmanjka ali se strga, se bala avtomatsko in pravilno ovije s preostalo folijo do konca. Ko pa zmanjka še druge folije, se ovijalni sistem samodejno ustavi. Nato zamenjamo folije z novimi, ovijalec pa nadaljuje s pravilnim številom plasti ovijanja.

 

Ohišje oziroma zaščita balirke je narejena iz zelo trpežnih materialov (iz dvoslojne plastike sta stranska dvižna panela, ostalo pa barvan aluminij) in je tako odporna na različne udarce in praske. Stranska dvižna panela sta zelo uporabna, saj upravljalec z lahkoto dostopa do vseh komponent balirke.

 

Fusion Vario ima povsem na novo zasnovan nosilni okvir, ki je zgrajen iz cevi. Tako je nabiranje ostankov trave zmanjšano na minimum, povečana pa je tudi dostopnost vseh ostalih ključnih delov balirke.

 

McHale balirke uporabljajo robustni reduktor, ki je deljen na levo in desno stran.
Desna stran tako poganja rezalni sistem in pobiralno napravo (za prenos moči na rotor skrbi 2-vrstna veriga), leva stran pa poganja stiskalne valje. Tako so zagotovili optimalen prenos moči, kratke pogonske dele in manjšo potrebno pogonsko moč.

 

5-vrstna pobiralna naprava omogoča 25% boljše pobiranje in prenos krme. Vse balirke v liniji Fusion so opremljene s pobiralno, širine 2 metra.

 

Spiralni 4 kraki rotor: Kompakten in močan rotor omogoča hiter prenos krme v komoro. Spiralna oblika pa zagotavlja enakomeren prenos krme tudi pri večjih zgrabkih.
Podajalni kraki rotorja so na vseh treh modelih varjeni na obeh straneh, za prenašanje največje obremenitve, na pogonski strani pa je rotor opremljen z dvovrstnim ležajem z dolgo življenjsko dobo.

 

Nože pri Fusion balirkah je mogoče vkljapljati in izklapljati preko monitorja v kabini traktorja in so hidravlično varovani. Narejeni so iz kvalitetnega materijala in zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in maksimalno produktivnost.
Za boljši pregled imajo balirke vgrajena dva sistema za nadzor, ki pa ga upravljamo direktno iz traktorja. Prikazuje se pritisk nožev, v primeru da je le ta prenizek ali previsok, z alarmom opozori uporabnika. Prav tako ima senzor za razdaljo med noži in rotorjem, v primeru da je izven svoje pozicije, ponovno opozori z zvokom.
Pri naročilu McHale balirk ima kupec na voljo nadgradnjo rezalnega sistema v izbirni rezalni sistem s 25 noži, ki ponuja 3 možnosti: rezanje z 12 noži ali rezanje z 13 noži; v kolikor pa se zahteva posebno kratko rezanje, pa lahko vključite oba sistema z noži. Tako se vklopi 25 nožev v rezalnem sistemu, kar pa pomeni teoretično dolžino rezanja 46mm.

 

Če vseeno pride do zamašitve / blokade rezalnega sistema, pa hidravlično odmično dno hitro reši težavo.
Iz traktorske kabine ugasnete kardansko gred, s tipko na monitorju spustite hidravlično odmično dno, vklopite kardansko gred, in blokada-zamašek se pomakne v stiskalno komoro, nato pa spet dvignete hidravlično odmično dno v delovni položaj in nadaljujete z baliranjem. Vse to brez izhoda iz traktorske kabine.

 

Komora balirke serije Fusion Vario je opremljena s 3 neskončnimi jermeni, ki so zelo vzdržljivi in ojačani z sintetičnimi materijali. To pomeni da kljubujejo močnim pritiskom v komori. Velikost bal je lahko od 0.7 m pa vse do 1.68 m premera.
Prav tako je komora opremljena z dvojnim pogonom, ki omogaoča delovanje v še bolj ekstremnih pogojih, kot je mokra ali vlažna krma. V primeru da primarni pogon malenkost popusti mu drugi pogon omogoča da še naprej poganja jermena in s tem rotacijo bale v komori.
Indikator prenosa krme v komoro uporabnika preko monitorja opozarja na kateri strani je le ta potrebna da bo bala enakomerno stisnjena.
Komora je dodatno varovana z zaklepom, ko je stisnjena in ovita v mrežo pa se le ta sprosti in odpre komoro.

Pogonska veriga je debeline 1''1/4 cole oznaka 100H, vse ostale verige za pogon valjev so 1'' colo, oznaka 20B; verige so avtomatsko mazane preko pumpice, ki jo poganja stiskalni valj v komori. Življenjska doba verig je cca 12.000 bal.

 

Vsi vrteči se deli na balirki so mazani centralno.

 

Mrežo se enostavno namesti na njen položaj, saj jo samo položimo v 'predal', in napeljemo preko vzvoda in valja, kar preprečuje da bi mreža spolzela ko se bala ovija. Z nastavitvijo napetosti mreže omogočamo optimalno porabo in obliko bale.Mrežo imate vedno v zornem kotu, tako da imate nadzor kako se mreža odvija.Količino mreže ovite na balo se nastavlja preko monitorja v kabini in sicer od 1.1 do 6 ovojev na balo. Količina ovojev je avtomatsko nastavljena glede na premer bale.

 

Pod pokrovi balirke se hkrati nahaja tudi dodatnih 10 mest za rezervne role folije. Tako je na balirki skupnega prostora za 12 rol folij in 2 zvitka mreže.

 
 

  

 

  

                Fusion VARIO

  

 
 
 

Naslov:

Voklo 49
4208 Šenčur
Slovenija 

Telefon:

00386 (0)41 208 568 - Primož
00386 (0)4 279 80 00 - Pisarna

00386 (0)31 480 648 - Rezervni deli, tehnična podpora

E-Mail:

info@euro-globtrade.si

Quick message

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.